Latest Projects

Discover what’s possible when a community creates together

Hátrányos helyzetű tanulók összefogása a komlói közösségért

A komlói Kökönyösi Diákokért Alapítvány célja, hogy a térség hátrányos helyzetű tanulóit bevonja Komló város közösségi tereinek szépítésébe. A leszakadó térség hátrányos helyzetű tanulói szűkebb pátriájuk szépítésével, segítésével tevőlegesen is hozzájárulnak a város életének jobbításához, miközben megtapasztalják az alkotás örömét, a hasznosság érzését, egyben meg tudják mutatni, hogy rendkívüli hátrányaik ellenére is képesek tenni saját magukért és városukért.

Eddig ez az ügy 74 szavazatot kapott
támogatás %-ban :
0.03%
Add meg, hány szavazattal kívánod támogatni :
Minimum amount is Ft Maximum amount is Ft
Komló város, Kökönyös városrész
Érdekesnek találod? Oszd meg másokkal is ezt az infót!

Leírás

A Kökönyösi Diákokért Alapítvány a majdnem 70 éves komlói szakképző iskola (jelenlegi nevén: Pécsi Szakképzési Centrum Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma) több mint 25 éve létező alapítványa, amelynek elsődleges célja az iskola tanulóinak szociális támogatása, valamint a tanulói öntevékeny szerveződések segítése.
Jelen ügyünkben – a korábbi hagyományaink folytatásaként és kiterjesztéseként – olyan kisebb-nagyobb projektek megvalósítását tűztük ki célul, amelyek

– az iskola szűkebb környezetének, Kökönyös városrésznek, illetve Komló város közösségi tereinek szépítését célozza meg;
– elsősorban az intézmény hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű és speciális tagozatának tanulóit vonja be a munkába.

A tanulók választott szakmájuknak, szakterületüknek megfelelő, szakmailag is tartalmas feladatokon, részfeladatokon keresztül jutnak sikerélményhez, átélhetik a hasznosság, az adás-ajándékozás, az alkotás örömét. A város, a közösség tagjai megismerhetik a fiatalok elhivatottságát, motiváltságát, tenni akarását. A projektekbe bevont tanulók így társaik, iskolájuk, közösségük előtt pozitív kortárs példaként állva mutathatják meg, hogy rendkívül hátrányos helyzetük ellenére képesek leküzdeni ezeket a hátrányokat, tudnak és akarnak tenni másokért.

Példák tervezett projektjeinkre:

– Hegesztő és szerkezetlakatos tanulóink a komlói arborétumba, a város egy népszerű közösségi terébe gyártanak le és helyeznek ki 8 darab hulladéktárolót.
– A speciális szakiskolai (enyhe fokon értelmi sérült), sütőipari munkás tanulóink saját maguk készítette karácsonyi süteményekkel lepik meg a komlói családotthon lakóit.
– A szakiskola és a szakközépiskola asztalosipari tanulói a környék padjainak, asztalainak felújításával járulnak hozzá környezetük szépítéséhez, stb.
– Valamennyi projektünk közöségimédia-kampányába bevonjuk a szakgimnáziumi kereskedelmi, logisztikai és marketinges tanulókat.

A támogatási összegből – a projektekhez szükséges anyagbeszerzésen túl – a projektekből részt vállaló tanulókat támogatjuk.

Érdekesnek találod? Oszd meg másokkal is ezt az infót!
ID Name Email Amount
4605 szeplabi.andras@gmail.comFt
4497 Gyoritib75@gmail.com10 Ft
4481 dajkasysy@gmail.comFt
4473 szeplabi.andras@gmail.comFt
4456 500 Ft
4454 gyori.editt@gmail.comFt
4453 Gyoritib75@gmail.com10 Ft
4451 Gyoritib75@gmail.comFt
4450 1970kais@gmail.comFt
4447 szeplabi.andras@gmail.com20 Ft